Frivillige åpner sine dører i julen

Flere vil hjelpe

Stadig flere private familier åpner dørene på julaften for å gi ensomme en fin julefeiring. Hjemme hos familier får den  inviterte ta del i en helt vanlig julekveld med god julemat og hyggelig samvær med familien. Mange tilbyr også henting og hjemkjøring dersom det er behov for dette. Det er også flere lokale foreninger som tilbyr ensomme i sitt nærmiljø en julesammenkomst på julaften. Tilbudet varierer fra sted til sted, men den «røde tråden» i slike arrangement er god julemat og hyggelig samvær.

Ønsker du noen å feire jul sammen med?

Kirkens Bymisjon, Røde Kors, Frelsesarmeen og flere av Norges Frivilligsentraler arrangerer slike julekvelder. Disse kan kontaktes for å avtale oppmøte på julaften. I vår aktivitetskalender ligger det også ute informasjon om arrangement på julekvelden og andre juleaktiviteter som alle kan delta på. Du finner bl.a Øvre Eiker Frivilligsentral og Spydeberg/Hobøl Frivilligsentral  som inviterer til sammenkomst.

Privat familie

Det er to familier i Stavangerområdet som ønsker å besøke noen som sitter alene hjemme i julen/romjulen. Disse familiene kan treffes ved å kontakte Jeanette Osberg – Daglig leder, Eiganes Tasta Frivilligsentral.

Ønsker du å bidra?

Dersom du ønsker å bidra med å invitere en eller flere eldre hjem til deg i julen, eller om din forening ønsker å lage en julesammenkomst, legg gjerne ut informasjon i vår kalender, eller ta kontakt slik at vi kan legge ut informasjon på våre sider.

En tanke om “Frivillige åpner sine dører i julen”

  1. jeg har vært alene de siste 25julene jeg tror ikke ,men jeg kunne tenke meg å feire sammen med feks
    enfamilie eller noe annet.Jeg vet ikke om noe steder og har ingen familie eller venner som er i live

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *