Kategoriarkiv: AktueltSenior, singel og føler deg ensom?

Er du over 55 år, singel og føler deg ensom? Ikke fortvil, for du er ikke alene.

Senioraldersgruppene har tradisjonelt bestått av mennesker i stabile parforhold. De fleste er, eller har vært gift og har vært det en god stund. En økende trend er at også flere av de eldre skiller seg. Det gir en ny gruppe enslige seniorer i tillegg til de som fra før av opplever en tilværelse som enke eller enkemann.

Fortsett å lese Senior, singel og føler deg ensom?

Frivillige åpner sine dører i julen

Flere vil hjelpe

Stadig flere private familier åpner dørene på julaften for å gi ensomme en fin julefeiring. Hjemme hos familier får den  inviterte ta del i en helt vanlig julekveld med god julemat og hyggelig samvær med familien. Mange tilbyr også henting og hjemkjøring dersom det er behov for dette. Det er også flere lokale foreninger som tilbyr ensomme i sitt nærmiljø en julesammenkomst på julaften. Tilbudet varierer fra sted til sted, men den «røde tråden» i slike arrangement er god julemat og hyggelig samvær.

Ønsker du noen å feire jul sammen med?

Kirkens Bymisjon, Røde Kors, Frelsesarmeen og flere av Norges Frivilligsentraler arrangerer slike julekvelder. Disse kan kontaktes for å avtale oppmøte på julaften. I vår aktivitetskalender ligger det også ute informasjon om arrangement på julekvelden og andre juleaktiviteter som alle kan delta på. Du finner bl.a Øvre Eiker Frivilligsentral og Spydeberg/Hobøl Frivilligsentral  som inviterer til sammenkomst.

Privat familie

Det er to familier i Stavangerområdet som ønsker å besøke noen som sitter alene hjemme i julen/romjulen. Disse familiene kan treffes ved å kontakte Jeanette Osberg – Daglig leder, Eiganes Tasta Frivilligsentral.

Ønsker du å bidra?

Dersom du ønsker å bidra med å invitere en eller flere eldre hjem til deg i julen, eller om din forening ønsker å lage en julesammenkomst, legg gjerne ut informasjon i vår kalender, eller ta kontakt slik at vi kan legge ut informasjon på våre sider.

Vinn gavekort til din forening

Vi ønsker å gi bort et gavekort på 500 kr til den aktivitetstilbyderen som legger ut flest senioraktiviteter i vår kalender innen 14/11-2014. Vinneren får selv velge en lokal butikk det ønskes gavekort fra, og gavekortet må brukes til et positivt tiltak i foreningen. Vinneren blir publisert på vår hjemmeside og blir oppringt via telefon Fredag 14 November 2014.

LYKKE TIL !