Solgt Grefsentunet – Leilighet for de over 60 med gode solforhold og tilbaketrukket beliggenhet. Mulighet for garasje.

Tilrettelegger
PRIVAT Megleren
Kontaktperson
Ole Eirik Thunshelle
Status
Boligen er solgt
Fasiliteter
 
Kommune
Ledighet
Nærområde
 
Tjenester
 

Felleskostnader inkluderer

Vaktmesterjeneste, drift av laget, forretningsfører, felles forsikring, kommunale avgifter, GET kabel-tv og betjening av andel av kapitalkostnader i borettslaget

Omkostninger

2 850 000,- (Prisantydning)
212 000,- (Andel av fellesgjeld)
——————————————————–
3 062 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte – Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL – Statens Kartverk)
——————————————————–
4 932,- (Omkostninger totalt)
——————————————————–
3 066 932,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Grefsen, rett ved offentlig kommunikasjon. Kort vei til flotte turområder i Lillomarka og Nordmarka. Her er det alternativer for både sommer og vinter med lysløyper, serveringsstuer og badevann. Gangavstand til Kiwi i Grefsenveien. Der stopper også trikk og buss.

Ønsker en ytterligere servicetilbud er det kort vei til Storo Storsenter, som er Oslos største kjøpesenter. Senteret byr på en spennende miks med 130 butikker, spisesteder og tjenester og har en oversiktlig planløsning med en rekke, utsøkte, arkitektoniske detaljer.
I tilknytning til senteret er det anlagt et utetorg som lokalmiljøet kan disponere. Senteret har parkeringshus med ladestasjoner for elbiler. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Grefsentunet ligger nord på Disenjordet avgrenset av villabebyggelse mot nord/vest og Grefsenveien mot syd/øst. Avstanden til Storo-krysset ca. 400 meter. Nærbutikk, bakeri, dyrebutikk, bank og off. kommunikasjon med god dekning ned til sentrum i helt umiddelbar nærhet av eiendommen. Leiligheten ligger i andre etasje, med trappefri adkomst fra Grefsen Alle. Her er det ikke trapper eller andre store hindringer.

Fritidstilbud i Borettslaget:
Det er sosialt samvær hver onsdag. Velferden tar imot forslag fra beboerne og arrangerer blant annet mange trivelige turer.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Meget godt velholdt og pent opparbeidet tomt med asfaltert internveier og gatelys. Beplantet med plen, busker og trær. Flere sittegrupper på området som er bilfritt, men med mulighet for innkjøring.

Beskrivelse av bebyggelsen

Borettslaget består hovedsakelig av leiligheter på ett plan i leilighetsbygg over to plan. Det er noen få tre-etasjers bygg. Byggene er plassert i tun-løsning, med store grøntarealer. Det er stort felles parkeringsanlegg, hvor det tildeles plass etter venteliste.

Byggemåte

Småhus med leiligheter bygget på betong grunnmur og fundamentert på antatt fast grunn. Yttervegger i betong med innfelte partier med tradisjonelt bindingsverk, isolert og kledd utvendig med malt panel. Etasjeskiller i betongkonstruksjon. Sadlet takkonstruksjon i tre tekket med takstein.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 80 kvm

2.Etasje: BRA 74 kvm. P-rom 72 kvm. S-rom 2 kvm. (innvendig bod).

Innhold

Leilighet på Grefsentunet med trappefri adkomst til boligen. Romslig balkong med trivelig utsikt og gode solforhold foran stuen.
Boligen inneholder entré, stue, kjøkken og to soverom samt bad. Innvendig bod i gang på ca. 2 kvm. Utvendig bod på balkongen ca. 2 kvm. Utvendig bod ved inngangsparti ca. 2 kvm. Lagringsloft over leiligheten med tilgang fra gang.

Standard

Privatmegleren har gleden av å presentere en romslig leilighet på Grefsentunet for deg over 60 år. Trappefri adkomst fra Grefsen Alle. Leiligheten fremstår som romslig med en arealeffektiv planløsning. Beliggenheten internt i borettslaget er trivelig da leiligheten ligger tilbaketrukket på boligfeltet. Her er det gode solforhold. Boligen ble overflatebehandlet i 2006. Uteareal tar vaktmesteren tar seg av, så nå er det bare å vinke farvel til snømåking og plenklipping. Nyt de gode solforholdene på balkongen og ikke minst det gode naboskapet. Velkommen til det enkle liv, der en nyter tiden, i de rolige omgivelsene.

Tilgang til boligen via intern stikkvei der denne leiligheten ligger helt innerst i veien. Bygget ligger i en skråning med inngang på bakkeplan med en leilighet under seg slik at når en kommer ut i stue og balkong, føler man at en er i 2 etg. .
Entré med garderobehylle for avheng av klær etc. Her er også sikringsskapet plassert. Indre gang har plass til en skjenk eller en sitte-benk. Malte flater på vegg og vinylbelegg på gulv. Tilgang til innvendig bod på ca. 2 kvm med hylle innredning. Tilgang til lagringsloft fra takluke med nedfellbar stige. Loftet har meget god lagringsplass for de som måtte ha behov for dette.

Lys og luftig stue med god plass til spisestue og sittegruppe. 3-stavs eikeparkett på gulv og malte vegger i lyse farger. Pipeløp i stuen gir mulighet for innsetning av peis. Store glassflater i stuen slipper inn godt med naturlig lys. Utgang til sydvendt balkong med gode lysforhold og utsikt over borettslaget. Balkongen er på ca. 9 kvm + en utvendig bod på ca. 2 kvm. Det er lagt grønt utendørs balkongteppe på gulvet. Her er det gode solforhold fra formiddagen og ettermiddagen på sommeren. Elektrisk markise for de dagene en ønsker litt skygge på balkongen til middagen etc.

Kjøkkenet har tilgang fra gangen og til stuen noe som letter jobben med å få på plass matvarene etter handleturen samt at en har kontakt med gjestene i stuen selv om en må røre litt i grytene på kjøkkenet. Innredning med glatte fronter med trehåndtak. Laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Rikelig med overskap og uttrekksvifte med avtrekk ut av yttervegg over komfyr. Godt med skap og benkeplass. Plass til kjøkkenbord langs den ene veggen. Komfyr, oppvaskmaskin, samt kjøleskap følger salget. Øvrige hvitevarer selges ikke.

Hovedsoverom med inngang fra stuen. Vinylbelegg på gulv, malte vegger i lyse farger. Skyvedørsgarderobe. Vindu parallelt med balkongen. Fra dette rommet kan en gå direkte inn til badet.
Soverom 2 brukes i dag som kontor.

Romslig bad med vinyl på gulv og våtroms tapet på veggene. Heldekkende servant med profilert dører på underskap. Speil over servant med overbelysning og overskap. Dusjkabinett med frostede skyvedører. WC. Tørkeskap med uttrekkbar innredning for enklere tilgang. Varmtvannstank på 120 l. Opplegg for vaskemaskin og eventuelt plass til tørketrommel.

Dette er en glimrende mulighet til å få seg en leilighet med livsløpsstandard med en godt tilbaketrukket beliggenhet i borettslaget.

Utstyr

– Elektrisk markise på balkong
– Kabel-TV fra GET
– Røykvarsler
– Skrusikringer
– Mulighet for leie av garasjeplass

Oppvarming

Elektriske panelovner i boligen. Kun fastmonterte varmekilder, montert på visning, følger salget. Pipeløp i stuen gir mulighet for peisovn.

Parkering / Garasje

Andelshavere som har bil, kan leie plass i fellesgarasjen. Tildeling etter venteliste. Innskudd i garasjen er kr.17.000,-, og leien er kr. 300,- i mnd. Gjesteparkeringsplasser. For øvrig parkering i offentlig gate.

Adkomst

Adkomst fra Grefsen allé og inn i Grefsentunet på asfalterte internveier. Trappefri adkomst inn i leiligheten. Kommer man med offentlig kommunikasjon kan mann ta trikk nr. 11 eller 12 til Disen, buss nr. 55/56 og buss nr. 23/24 på Ringveien. T-bane stasjon på Storo nr. 4, 5, 6.

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Borettslagets eiendom ligger solrikt til i sydhelling på Grefsen. Fellesarealene er parkmessig opparbeidet med flott prydbeplantning og opparbeidede asfalterte internveier med gatebelysning. Flere sittegrupper på området som er bilfritt, men med mulighet for innkjøring. Det er felleslokale med kjøkken, hvor det ofte er fellesmøter for beboerne og som kan leies av beboerne til familiearrangementer.

Servitutter / Rettigheter

«Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader ihht borettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp)».

Relevante rettigheter og forpliktelser for innehaveren ifølge lov, forskrift, vedtekter og avtaler.
Vesentlige opplysninger om laget, er vedlagt i nøkkelinformasjonen. Innkalling til generalforsamling med budsjett 2014 og regnskap for 2013 ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Vedtekter og ev. ordensreglement er vedlegg til denne nøkkelinfo.

Vei / Vann / Avløp

Borettslagets internveier er tilknyttet offentlig vei. Borettslaget er tilknyttet offentlig vann og kloakk.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 1 107 211 per 31.12.13

Reguleringsforhold

Området primært regulert for boligformål bestående av lavblokkbebyggelse, rekkehus og eneboliger, samt noe næring. Reg kart med bestemmelser ligger vedlagt i nøkkelinformasjonen.

Beskrivelse av borettslaget

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan sees hos din PRIVATmegler. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer.

Borettslaget er bygget for seniorer, og har egne regler for hvem som kan kjøpe leilighet å bli borettslagsmedlem. Alder for å kjøpe leilighet er for tiden 60 år. Hver andelseier kan bare eie en andel, og kun fysiske personer kan være andelseiere. Personer over 60 år, og som har eller har hatt tilknytning til Nordre Aker bydel, har fortrinnsrett til å tegne andel i borettslaget.
Borettslaget har 80 andelsleiligheter fordelt på 15 bygninger.
Borettslaget har felles TV-rom med kjøkken til felles aktiviteter, arrangementer i regi av laget, som f.eks. bridge kvelder. Lokalet kan også leies av beboerne for private lag.
Dyrehold er tillatt ved forhåndsgodkjenning fra styret. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre brukere av eiendommen.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 184,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Vaktmesterjeneste, drift av laget, forretningsfører, felles forsikring, kommunale avgifter, GET kabel-tv og betjening av andel av kapitalkostnader i borettslaget

Ut over felleskostnader kommer kostnader til eget forbruk av strøm, innboforsikring, telefoni, internett med mer

Oppgjør

Fult oppgjør innbetales til meglers klientkonto 3 dager før overtakelse.

Finansiering

Hvis du ønsker en rask avklaring på finansielle forhold, ta kontakt med PRIVATmegleren som har agentavtale med Nordea på finansielle tjenester og mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Estimert til ca. 8.000 KWH pr år. Forbruk er avhengig av ønsket temperatur, bruk av boligen og antall beboere.

Spesifikasjon av lån

2HANDE-83987129037, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer pa.
Rentesats per 06.03.2015: 3,3 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 23 år 3 mnd.
Saldo per 26.05.2014: 16.657.550,-
Andel av saldo: 212.000,- pr 01.03.2015

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Adgang til utleie (boligformål)

Kun etter oppfylte krav opplistet i vedtektene § 3-2. Disse ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Nei.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Dette vil bli avklart i etterkant av akseptert bud. Legg også merke til at dette er en seniorbolig, og hvilke krav som kreves for å kunne kjøpe boligen.

Budgiving

Som budgiver hos PRIVATmegleren kan de kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere.

Alle bud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår «gi bud»-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på PRIVATmeglerens nedlastbare «app.» og på eiendommens annonse på www.finn.no.
Bud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med budskjema.

Solgt ‘som den er’

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning, salget følger avhendingslovens § 3-9: «Enda eigedomen er «selt som han er», eller med liknande atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøperen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesum og tilhøva ellers». Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jfr. avhendingslovens § 3-9, jfr. § 1-2 (2). På bakgrunn av dette oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i eventuell egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde i fra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner