Klubb med flesk og duppe

Ernæringsfysiologens kommentar

Dette er definitivt ikke diabeteskost. Selv om en porsjon inneholder 8 gram fiber, er det mye stivelse og sukker her også.

For en frisk person som nettopp har hatt seg en god treningsøkt, kan dette være en grei middag, men jeg vil ikke karakterisere det som sunn hverdagsmat, i alle fall ikke hvis du pleier å spise brødmat til frokost, lunsj og kvelds i tillegg. Tar du en titt på ingrediensene så er ikke denne retten langt fra noen brødskiver med brunost og et glass melk (pluss bacon og potet da).

Retten inneholder en del B-vitaminer, i tillegg til magnesium, fosfor og kalsium.

Porsjoner
4
Tidsbruk
1 time

Ingredienser

Klubb med flesk

  • 1 kg poteter
  • ½ ts salt
  • 1 ½ dl byggmel
  • 1 ½ dl hvetemel/sammalt hvetemel
  • 100 gram bacon/flesk (salt)
  • 3 liter vann eller buljong

Duppe

  • ½ liter melk
  • 100 gram brunost
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss sukker

Næringsinnhold

Hele rettenPr. porsjon
Energi (kcal) 2 468,0 617,0
Protein (g) 76,1 19,0
Fett (g) 83,6 20,9
Karbohydrat (g) 334,0 83,5
Fiber (g) 31,98,0

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og riv dem på fint rivjern eller i en foodprosessor.
  2. Bland i salt og mel. Røren skal være så fast at du kan forme en bolle i hånden med skje.
  3. Stikk en liten fleskebit inn i hver bolle.
  4. Kok opp vann/buljong og legg bollene i. De skal holde fasongen i det kokende vannet. Kokes i 30-40 minutter avhengig av størrelse.
  5. For å lage duppen, lager du først en jevning av melet og litt av melken (rist eller rør det sammen).
  6. Kok opp resten av melken og ha i osten. Det skal koke til osten er smeltet og jevnet i melken.
  7. Tilsett meljevning og sukker og la sausen koke til passe tykkelse.
  8. Stek flesk/bacon og server.