Stekt laks med poteter, agurksalat og rømme

Ernæringsfysiologens kommentar

Laks hører til blant de fete fiskeslagene og inneholder store mengder omega 3, som er en essensiell fettsyre. Denne inkorporeres blant annet i hjernecellene våre og spiller en viktig rolle for vår kognitive funksjon.

Denne retten er i tillegg rik på vitamin D. Vitamin D er som kjent nødvendig for opptak av kalsium i tarmen. En ny studie viser også at vitaminet kan være nyttig ved depresjon.

Du får i tillegg dekket nesten hele dagsbehovet for selen som er viktig for immunforsvar, syn, hår og hud.

Porsjoner
2
Tidsbruk
15-20 minutter

Ingredienser

Laks

  • 300 gram laksefilet
  • Sitronpepper
  • Tørket dill

Agurksalat

  • 1/4 agurk
  • 1 ss eddik
  • 3 ss rapsolje
  • Salt og pepper

Tilbehør

  • 4 poteter
  • 4 ss lettrømme

Næringsinnhold

Hele rettenPr. porsjon
Energi (kcal) 1 056,0 528,0
Protein (g) 67,7 33,9
Fett (g) 63,6 31,8
Karbohydrat (g) 51,4 25,7
Fiber (g) 5,62,8

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Vask agurk og skjær i fine skiver med en ostehøvel direkte i en liten skål. Krydre med salt og la det stå og trekke ut vann, mens du forbereder poteter og laks.
  3. Sett poteter til koking i ca. 15-20 minutter. Stikk en skarp kniv i en av potetene for å sjekke om de er møre. De er møre når poteten glir lett av kniven.
  4. Laksefileten krydres og stekes i ildfast form midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Hvis fisken flaker seg når du pirker borti med en kniv er den ferdig.
  5. Tilsett eddik, olje og pepper til agurkene.
  6. Server fisken med poteter, agurksalat og rømme.