Hoppe Paradis

Desroches Island er kåret av Lonely Planet som et av verdens ti beste retreats. Har de rett? Og er Four Seasons på Seychellene blant verdens beste resorter? Vi dro til paradisøyene i det Indiske Hav for å finne det ut.

Jeg har fløyet rundt ti timer til Seychellene, via Dubai. Overgangen fra business class på Emirates ruten fra Oslo til ankomsthallen i Mahe er brutal. Det er godt over 30 grader i skyggen der jeg sitter på en trebenk og venter på min flight videre til Desroches Island. Svetten driver. Det gjør ikke tempoet på den spartanske flyplassen: Lenge etter at min flight skulle tatt av kommer en frodig dame i alt for trang uniform og ber meg ta en drosje til en hangar noen kilometer fra flyplassen. Her lastes frakten til Desroches, og, skal det vise seg, også den eneste passasjeren. Altså meg.
Seychellene på første klasse? Jaggu sa jeg smør!

VELKOMMEN TIL PARADISET

Det skal fort forandre seg. Turen på 23 mil over krystall-klart, turkis vann fra Mahe til Desroches Island er unnagjort på en drøy halvtime. Den knøttlille Robinsonøya er kun seks kilometer lang, og 300 meter bred der det på det smaleste er hugget ut en trang flystripe tvers over øya. Her lander villaeiernes private jets, og altså mitt åtteseters propellfly.
– Velkommen til paradiset, smiler en utvalgt og smilende del av staben på Four Seasons Resort på Desroches Island, luksusresorten som blant mye annet er kåret til en av verdens 10 beste retreats av Lonely Planet og har vært location for fotograferingen av Sports Illustrateds berømte Swimsuit Edition.

– Takk, mumler jeg mens jeg får en iskald fruktdrink og en enda kaldere klut stukket i nevene av den uniformerte velkomstkomitéen ved flystripen – alt mens jeg prøver å be-grense et henrykt glis, til ingen nytte.

For det er bare å gi seg over. Det er som å komme til en annen verden, til Edens Hage, der Adam og Eva ble lei av kummerligheten og bygget seg et luksusresort i verdensklasse. Man viser meg rundt på den billedvakre resorten i en dertil egnet golfbil (på Desroches finnes ingenting drevet av fossilt brennstoff), og vi ender opp ved mitt ”hotellrom”: En villa på drøye 100 kvadratmeter rett ved stranden, der mitt ”badeværelse” er under åpent tak og blant annet inneholder et lite svømmebasseng.

Lykken er å spise gourmet-lunsj barbent i sanden, aller helst i følge med iskaldt og overraskende velsmakende lokalt øl – og selvsagt én du er ekstra glad i.
Foto: Tom Andersson

Hele denne spennende artikkelen med flotte bilder og gode tips til hvordan du reiser til dette paradiset, hvor du kan bo og hvor du kan spise godt, finner du i utgave 9 (1/2018) av magasinet 55pluss. Det er til salgs i Narvesen, dagligvare butikker, kiosker og flere bensinstasjoner.

Vil du ha denne utgaven av magasinet tilsendt i posten? Abonner på 6 utgaver av magasinet til kr 369,-. Bestill på SMS ved å sende koden ABOFP2 til 2131, eller bruk skjema på https://55pluss.no/abonnement/. Husk å gi beskjed om at du skal ha utgave 9 inkludert i abonnementet. Du kan også bestille på epost til 55pluss@aboservice.no eller ring 67 21 79 22.

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar