55pluss og klar til å skifte bolig?

Så hyggelig å bli med videre fra Seniorportalen og over til den nye satsingen 55pluss.  De nye sidene ser både spennende og spenstige ut! For oss som skal gi råd om bolig passer det utmerket at uttalt målgruppe blir utvidet og starter lenger nede på aldersskalaen.

Skift bolig mens du kan

Som boligkjøpsrådgiver har jeg nemlig en kjepphest og det er at det er lurt å tenke på skifte av bolig så tidlig som mulig, før alderdommen starter for alvor.  Ikke dermed sagt at du skal flytte inn på et “gamlehjem”, men er du over 55 bør du tenke på å kjøpe en fleksibel bolig som du kan klare å bo selv om dine fysiske rammebetingelser skulle endre seg.  Det behøver ikke å bety at alle over 55 år må kjøpe moderne og dyre leiligheter med livsløpsstandard.

Les også:           Seniorer kan gjerne kjøpe enebolig

Jo eldre du blir, jo mer usikker på boligmarkedet

Undersøkelser, blant annet vår egen fra 2015, viser  at mennesker over 70 år er den gruppen som er mest usikker på alle forhold på boligmarkedet.  Dersom du ikke søker hjelp og er nådd opp i den alderen kan det derfor være litt skummelt å kaste seg ut i boligmarkedet.

Les også:          Hvordan har seniorer det på boligmarkedet

Som godt voksen og som regel godt etablert, har du anledning til å ta deg god tid når du skal skifte bolig.  Men tankeprosessen kan gjerne settes igang i god tid før du starter boligjakten.

Start tankeprosessen tidlig

God planlegging er mer enn halve jobben.  Derfor kan det være gunstig å tenkt igjennom en del ting før du bestemmer deg for å skifte bolig eller starter den konkrete boligjakten.

For eksempel:

  • Hvordan komme igang med tankeprosessen?
  • Mer gjeld eller gjeldfri?
  • Prisnivå – hva har jeg råd til ?
  • Hvilke kvaliteter MÅ jeg ha og hvilke er bare KJEKT å ha?
  • Ny eller brukt bolig?

    Enkle tips for å komme igang

Jeg har laget et lite og enkelt tipshefte om de viktigste tingene du bør tenke på før du starter boligjakten.   Last det ned her.

Lykke til med tankeprosessen.  Og har du spørsmål om bolig, nøl ikke med å ta kontakt.

@boligdama
Trude Larsen
T: 950 37 330

 

 

 

 

 

 

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar