Betale regninger med kredittkort?

Du har mulighet til å betale regninger med de fleste kredittkort dersom du ønsker det. Vær imidlertid klar over at dette kan gjøre regningene dyrere.

Har du glemt å betale regninger og ikke satt av nok penger på kontoen til å betale? Mange kredittkort tilbyr regningsbetaling som en tjeneste. Noen kredittkort lar deg plotte inn både KID og kontonummer direkte i nettbanken, mens andre lar deg overføre til konto i en annen bank slik at du deretter kan betale regningene via nettbank.

DYRERE REGNING

På samme måte som at det vanligvis koster deg et gebyr eller renter fra uttaksdato å ta ut penger med kredittkort, koster det deg å overføre eller betale regninger med kortet også.

Ofte har kredittkortene samme takster på overføring og regningsbetaling som kontantuttak. Dette er ofte et engangsgebyr, et engangsgebyr pluss en prosentandel av overførings-/betalingssummen eller at det påløper renter fra overførings-/betalingstidspunkt.

Hvis ikke taksten er den samme, står den vanligvis oppført i prislisten til hvert enkelt kort. Står det ikke i prislisten, anbefaler vi deg at du tar kontakt med kundeservice for in-formasjon om hva det koster. Det er dessuten mulig at det ikke går an å betale regninger med ditt kredittkort.

HVORFOR BETALE REGNING MED KREDITTKORT?

Det kan være flere årsaker til at du ønsker å betale en eller flere regninger med kredittkort. Den mest åpenbare er at du ikke har nok penger på din sparekonto eller brukskonto til å betale regningen i tide. Da kan det være en løsning å betale regningen med kreditt-kortet, men dette er ikke noe vi anbefaler at blir en vane. Det koster ofte å betale regninger med kortet, og hvis du gjør dette gjentatte ganger kan du tape en del på det.

Vi anbefaler alltid å tilbakebetale det du bruker av din kre-dittramme ved forfall hvis det er mulig. Slik unngår du at renten løper på ditt utestående beløp. At renten ofte løper ved regningsbetaling via kredittutstederens nettbank er også en ulempe. Denne renten kan stoppes ved at du betaler regningssummen så fort det lar seg gjøre.

Dersom du betaler regninger med kredittkort på grunn av at du ikke har nok på konto, sier det seg selv at du ikke har mulighet til å tilbakebetale det du har brukt med en gang.

FÅR JEG BONUS AV Å BETALE REGNINGER MED KREDITTKORT?

Det finnes betalingsmottakere som lar deg betale direkte med kortet for sine varer og tjenester. Slik unngår du gebyrene regningsbetaling via nettbank medfører. Du kan følgelig motta bonuspoeng som Eurobonus, Cashpoints og lignende ved å betale regninger.

Dette er en forbrukersmart måte å få størst mulig poenggevinst ved bruk av kortet ditt. Så lenge du forholder deg til perioden du har med rentefri kreditt og ikke lar renten løpe, tjener du på å betale regningene dine med kredittkortet. Betalingsmottakere som aksepterer kortbetaling er blant annet Talkmore, Chess, Get, og flere.

HVA KOSTER DET I RENTER?

Dersom du betaler en regning med kredittkortet ditt og du ikke har mulighet til å betale ved første forfall, vil det påløpe renter på det du bruker. Rentesatsene til hvert enkelt kredittkort varierer. Vi kan sammenligne hva det koster å betale regninger med et billig og et dyrt kredittkort.

Vi har tatt utgangspunkt i kredittkortet med den laveste nominelle renten i Norge og et kredittkort vi mener har relativt høy rente. Kortet med den laveste renten er Credits Flex+, som har en årlig nominell rente på 9,9 prosent. Esso MasterCard har en rente på 22,8 prosent.

«Det kan det være en løsning å betale regningen med kredittkortet, men dette er ikke noe vi anbefaler at blir en vane»

UTREGNING: BETALE REGNING PÅ 10 000 KRONER

I dette eksempelet betaler du en regning på 10 000 kroner. Du venter i én måned (30 dager) etter første forfallsdato med å betale tilbake. Regningen på 10 000 betales når det er 20 dager igjen til forfall.

Selv om Credits Flex+ har veldig lav rente, løper renta fra dag én når du overfører til egen konto for å kunne betale regningen. Det betyr at renta i dette eksempelet løper i 50 dager før du betaler tilbake. Dette vil koste deg ca 133 kroner sammenlagt for hele perioden – forutsatt at du betaler minimumsbeløp på 300 kroner ved forfall.

Med Esso MasterCard løper ikke renta fra dag én. Etter 30 dager koster det deg 190 kroner. I tillegg må du betale 100 kroner i gebyr for å kunne overføre fra kredittkortet til en annen bankkonto, og det koster deg 25 kroner i gebyr for bruk av kredittreserve. Du må også søke om å kunne benyt-te deg av denne tjenesten.

Det betyr at regningen blir 315 kroner dyrere dersom du betaler med Esso MasterCard (eller et kort med tilsvaren-de vilkår) og 133 kroner dyrere med Credits Flex+. Det er 182 kroner i forskjell på et kredittkort med noe høy rente og et kredittkort med Norges laveste rente. Utsetter du betalingen lenger blir denne prisen naturlig nok høyere.

Kilde: dinero.no

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar