De beste kredittkortene

Hvert år gjør nettstedet dinero.no en vurdering av hvilket kredittkort som er best i ulike kategorier. På den måten avgjøres beste kredittkort 2018, og her kan du lese hvilke kort som er best i kategoriene reise, drivstoff, rabatter, rente og mat- og dagligvarehandel.

Skal vi tro Finansportalens oversikt, eksisterer det over 330 ulike kredittkort i Norge. Noen krever at du har brukskonto hos banken, medlemskap via organisasjoner eller annen kundetilknytning. Vi tester landsdekkende, kunde- og programuavhengige kort, og velger ut fra dette hvilket kort som til enhver tid er best. Kredittkortene testes på likt grunnlag, hvor parametere som rente og gebyrer, fordeler, brukeropplevelse og en generell helhetsvurdering avgjør hvilken score og dermed hvilket terningkast de ulike kortene får.

BESTE KREDITTKORT FOR REISE 2018

Et av de særskilte kriteriene for å stikke av med førsteplass i kategorien reisekort, er at kredittkortet uten problem skal kunne brukes på samme måte som hjemme. Med Bank Norwegian Visa fungerer det faktisk bedre enn hjemme, siden kortet lar deg ta ut kontanter uten ekstra gebyr.

De aller fleste kredittkort krever enten renter fra uttaksdato eller et eget gebyr for kontantuttak i utlandet. Norwegiankortet og Storebrand kredittkort er de eneste kredittkortene vi kjenner til som ikke krever noe ekstra for dette I tillegg gir Bank Norwegian Visa tilgang til billig egenandelsforsikring for leiebil, gratis reiseforsikring og mulighet til å tjene og fly gratis med Norwegians egne CashPoints. 1 % av alle kjøp med kortet blir til bonuspoeng, og 1 CashPoint er verdt én krone hos Norwegian.

BESTE KREDITTKORT MED DRIVSTOFFRABATT

Det finnes flere kredittkort med gode drivstoffrabatter på markedet, og vinneren av beste drivstoffkort 2018 er derfor todelt. Hvor stor besparelse du kan få bestemmes nemlig delvis av hvor du fyller oftest.

Fyller du mest hos Esso gir kredittkortet 365Privat den høy-este rabatten. Fyller du litt overalt er derimot Santander Flexi Visa et sikkerstikk. Førstnevnte gir 3,65 % i cashback hos alle Esso-stasjoner, pluss 34 øre ekstra i rabatt per liter drivstoff du fyller hos Esso. Med en literpris på 14 kroner utgjør det hele 85 øre rabatt per liter. Hos alle andre stasjoner får du 2 % rabatt (28 øre per liter) på drivstoff med 365Privat. Santander Flexi Visa har drivstoffrabatt som en av sine fem faste rabatter. Dette kortet er stasjonsuavhengig, altså får du 4 % rabatt på drivstoff hos alle bensinstasjoner. Det utgjør 56 øre rabatt per liter du fyller, og gjør Santander Flexi Visa til det mest fleksible drivstoffkortet.

BESTE RABATTKORT 2018

Dinero.no har tidligere kåret kredittkort med flere små rabatter hos mange aktører som de beste rabattkortene. Det beste rabattkortet i 2018 er derimot DNB MasterCard, som med sitt rabattprogram Supertilbud kan gi store besparelser hos færre aktører. Skal du eksempelvis uansett kjøpe nye møbler til leiligheten eller investere i ny pc, gir Supertilbud deg muligheten til å spare store summer på disse innkjøpene.

KREDITTKORT MED LAVEST RENTE 2018

På mange kredittkort er denne renta på godt over 20 %, men det finnes et par unntak som lar deg låne penger billigere der-som du virkelig har behov for det. Kredittkort som Credits Flex+ og Sbanken kredittkort er slike kort. Disse kredittkortene har en årlig effektiv rente på henholdsvis 11,47 % og 17,55 %. Credits Flex+ er med andre ord det billigste kredittkortet i Norge dersom du ikke betaler tilbake ved forfall.

KORT MED MAT- OG DAGLIGVARERABATT

Kredittkortet yA Bank ga tidligere den beste dagligvarerabatten i Norge, men fra og med januar 2018 var ikke dette lenger et rabattalternativ. Derfor har yA Bank måttet vike for kredittkortet Ikano Visa, som gir 1 % rabatt hos alle mat- og dagligvarekjeder. Også kort som Coop MasterCard og Trumf Visa gir gode dagligvarerabatter med cashback hos sine respektive butikker (Coop-kjeden for Coop MasterCard og NorgesGruppen-butikkene for Trumf Visa). Likevel, siden disse kortene ikke lar deg få tilsvarende god rabatt hos sine konkurrenter, er det Ikano Visa som trekker det lengste strået.

Kilde: dinero.no

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar