De fleste eldre betaler mer når de kjøper ny bolig

8 av 10 boligkjøpere over 60 år betaler det samme eller mer for sin nye bolig enn den de har solgt. Dette viser en undersøkelse fra Norges Eiendomsmeglerforbund og Storebrand. 

Jeg har tidligere her på bloggen rådet eldre til å skifte bolig mens de kan og komme igang med tankeprosessen så tidlig som mulig.

De fleste tar opp lån

I tankeprosessen bør også det også det økonomiske aspektet. inngå som en viktig del.  Grunnet økninger i kostnader til boligbygging og den generelle boligprisvekst må du regne med å betale mer for en ny tilpasset bolig enn det du får for den du eier i dag.  Flere og flere eldre tar opp lån for å skaffe seg en god bolig for alderdommen.   Dette er forståelig og i de fleste tilfeller også både tilrådelig og fornuftig.  Men det anbefales å ta høyde for nedgang i inntekt ved overgang til pensjonist tilværelse og eventuelle fremtidige renteøkninger.

Du kan ingenting ta med deg når du går.

Tidligere var det mål for mange å ikke ha gjeld når man ble gammel slik at arven til fremtidige slekter kunne sikres.  Slik er det ikke i dag. Nå er holdningen at det ikke er et must å forlate denne verden gjeldfri. Og  mange har allerede hjulpet barna i ungdomsfasen, for eksempel ved første gangs kjøp av bolig.

Personlig synes jeg dette er en sunn holdning.  Det er viktig at vi i dag, når vi lever stadig lenger, bruker økonomiske ressurser på å finne en bolig som man kan bo godt i så lenge som mulig.

Har du noen synspunkter på dette eller ønsker hjelp til å sjekke ut prisnivå for passende boliger for deg, er du velkommen til å ta kontakt.

Vennlig hilsen
Boligdama
Trude Larsen
T: 95037330
e.post:  tl@boligkjøpsmegling.no

 

 

 

 

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar