Hvordan har seniorer det på boligmarkedet?

Seniorer på 65 år og oppover er mobile og aktive på boligmarkedet.  Les mer om hvordan de opplever det å kjøpe bolig og hva de kunne trenge hjelp til.

Med støtte fra Innovasjon Norge har vi i TruDet AS –  http://www.trudet.no/ , som tilbyr rådgivning for boligkjøpere, fått gjennomført en markedsundersøkelse om boligkjøperes utfordringer i boligmarkedet.  I denne fremkommer også nyttig informasjon om hva seniorer mener er aller vanskeligst i boligkjøpsprosessen.  Jeg har lyst til å dele noen av funnene med dere lesere av Seniorportalen.

Seniorer over 65 år er aktive på boligmarkedet.


Også de som er over 65 år er aktive på boligmarkedet.  Rundt 20% i aldersgruppen 65-74 år har kjøpt eller har planer om å kjøpe bolig.  Fra 75 år avtar kjøpelysten idet kun 5% har planer om å kjøpe bolig.

Over 65 år boligkjøp
Kilde: Prognosesenteret – undersøkelse om boligmarkedet for TruDet AS Undersøkelsen er gjennomført i Oslo.

Det gruppen fra 65 år og oppover sier de kunne trenge hjelp til er:

  • Finne passende bolig tilpasset egen økonomi
  • Ha oversikt over markedsprisene i område
  • Vurdere oppussingsbehov og kostnader til dette
  • Vurdere muligheter for endring i planløsning og kostnader til dette
  • Vurdere økonomiske konsekvenser av boligkjøpet
  • Vurdere kjøpekontrakten

Behov for rådgiver

59% av de spurte i aldersgruppen mente at det var behov for profesjonelle rådgivere for boligkjøpere.  Dette skyldes nok ved siden av usikkerheten, at eiendomsmegler får sin provisjon fra selger og har som mål å oppnå høyest mulig pris.

Boligmarkedet er viktig for seniorer

Når du skal kjøpe en bolig som godt voksen er det viktig at den kan tilpasses nye behov.  Det blir ikke bygget nok seniorboliger.  Ikke alle ønsker seg en spesifikk seniorbolig heller.

Jeg vil som gjesteskribent på seniorportalen bidra med blogginnlegg og tips som dere forhåpentligvis vil dra nytte av.  Kom gjerne med innspill til temaer eller ta kontakt hvis det er noe dere lurer på.

Vennlig hilsen Boligdama Trude Larsen  – tl@trudet.no,  www.trudet.no
 

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar