Kje – koteletter

Her får du en fin oppskrift på gode kje-koteletter med pannestekt sopp, selleri – og mandelpotetstappe

Oppskrift til 4 porsjoner.

Du trenger:

800 gram kje-koteletter
1 st sellerirot
600 gr mandelpoteter
350 gr Rørossmør
2 dl Rørosmelk
20 st champignon
1 stor løk
10 st soltørket tomat
1 liten bunt persille
2 kvaster rosmarin
4 fedd hvitløk
stekeolje
flaksalt
svart pepper

Stappe
Skrell og del potetene i biter. Sellerien skrelles, vaskes godt og deles i like store biter som potetene. Ha poteter og sellerirot i en kjele med vann. Pass på at vannet dekker grønnsakene helt. Kokes til grønnsakene er møre. Dette tar ca. 20 minutter, men tiden vil variere noe. Du skal lett kunne stikke en gaffel gjennom potetene. Når poteter og selleri har blitt mørt, siler du av alt vannet. Knus grønnsakene med en visp eller en potetstapper. Bland inn 150 gr smør og spe på med melk til stappen har fått passe konsistens. Det er ikke sikkert du trenger å bruke all melken. Smak til med salt.

Kjøttet
Varm opp stekepanne med litt stekeolje (raps eller solsikke). Stek Kje-kotelettene på høy varme i ca. 2 minutter på hver side. Tiden vil variere avhengig av tykkelsen. Strø over litt flaksalt og nykvernet svart pepper. Legg kotelettene over i en ildfast form og la dem ettersteke i 5 minutter i ovnen. La kotelettene hvile noen minutter før servering.

Garnityr
Del champignonene i 4 til 6 biter etter størrelse. Løken skrelles og grovhakkes. Soltørket tomat kuttes i tre. Persillen finhakkes. Varm opp stekepannen med litt stekeolje (raps eller solsikke). Stek først sopp på høyeste varme. Når den har fått en fin farge, har du i løk som stekes til den er blank. Strø over litt flaksalt og nykvernet svart pepper. Ha soltørket tomat og finhakket persille i soppblandingen. Bland det hele godt.

Hvitløk- og rosmarin-smør
Finhakk rosmarin og hvitløk. Bland dette godt inn i 200 gr temperert smør. Ha i en liten klype flaksalt og litt nykvernet svart pepper. Bland det hele godt sammen. Dette smøret kan du gjerne lage litt på forhånd, så smakene får trukket seg godt inn.

Servering
Dette er en ypperlig rett å servere til mange. Her kan nesten alt gjøres på forhånd. Potetstappen kan stå lunt. Smøret kan stå på kjøkkenbenken klar til servering. Kjøttet kan brunes i pannen og stekes på svak varme fram til servering.

Kje-koteletter med pannestekt sopp, selleri – og mandelpotetstappe
Foto: Petter Wahl Sekne

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar