Eksotiske krydderier fyller førjulstiden med velduftende forventning. Kan hende øker de hjernekapasiteten vår i samme slengen. ... Les mer

Høsten er en overgangstid for vindrikkende nordmenn. I mørkere kvelder vil vi drikke mørkere vin. ... Les mer

Siste utgave av magasinet 55pluss

, ,

Smaken av tradisjon

Norge har et unikt landskap, dype tradisjoner for godt dyrehold og et terroir ulikt de fleste andre land. Dette, sammen med iherdige og solide produsenter som lager produkter av høy kvalitet, har bidratt til å gjøre Norge til det matlandet det er i dag. 55pluss har besøkt Orkladal Ysteri som er kjent for sine gode oster. ... Les mer

6. september 2017 0 kommentarer
, ,

Vinspalten – Uten plikter og bekymringer

Terrassevin skal være en god opplevelse. Selve ordet gir jo et anslag av det lette liv, et skritt til side fra hverdagslighet, en pause fra plikter og bekymringer. Har du med deg et godt minne fra en utendørs vinopplevelse, kan du ta dette med deg til neste gang du er på terrassen. ... Les mer

28. august 2017 0 kommentarer
, ,

Kje – en uoppdaget delikatesse

Da Tåle Willerud og Irene Fosså overtok familiegården på Toten, hadde de allerede bestemt at hos dem på Ulsrudbakken skulle det være dyr. Etter å ha truffet boergeitene på Glittre gård i Hakadal, visste de også hvilke dyr de ønsket å satse på. De sjarmerende, nysgjerrige geitene med et så vennlig og rolig lynne var det lett å falle for. ... Les mer

25. januar 2017 0 kommentarer
, ,

Kje – koteletter

Her får du en fin oppskrift på gode kje-koteletter med pannestekt sopp, selleri – og mandelpotetstappe ... Les mer

25. januar 2017 1 kommentarer

Gunnhild Wik Mikkelsen gir oss her to gode iskremoppskrifter, begge uten laktose. ... Les mer