I april 2015 åpnet et helt nytt matkonsept dørene på et rolig hjørne av Bygdøy Allé i Oslo. Etter et år med planlegging var Kokkeløren, enhver matentusiasts drøm, endelig et faktum, og deilig, nesten hjemmelaget mat, med gode norske råvarer var med ett litt mer tilgjengelig. ... Les mer

  Mange norske småskalaprodukter har utviklet og utmerket seg de siste årene. Ikke minst gjelder dette de norske osteprodusentenes. I dag kan vi med stolthet si at Norge har blitt et osteland, med produkter som hevder seg i verdenstoppen. ... Les mer

,

Fjellgris fra Valdres – Glade griser smaker best

Da Knut Ødegaard og Ragnhild Mobæk giftet seg i 2006, fikk de grisen Miss Piggy i bryllupsgave. Det ble opptakten til et eventyr om griseoppdrett i Valdres. ... Les mer

,

Lei av brødskiva?

Her får du seks ulike vrier på frokosten, som både er sunne og lette å lage. ... Les mer

Poteter, hvilke skal du velge?

Melne eller kokefaste, kraftige eller milde på smak. Det finnes rundt 100 potetsorter og de har noe ulike bruksområder. Hvilken potet passer til hva? En oversikt over noen av de vanligste du finner i butikken får du her.... Les mer

,

Alkoholforbrenning

For friske personer innebærer små mengder alkohol normalt liten risiko for skade. Større mengder er derimot uheldig med tanke på rus, økt risiko for uhell, skader og ulykker. Det er også viktig å være klar over at effekten av mange legemidler kan påvirkes av alkoholinntak.... Les mer

Kake i siste liten – Pavlova til 17. mai

Sent ute med kakebaking til 17. mai? Har du egg, fløte, sukker og noen bær er du langt på vei.  Pavlova marengskake krever nemlig ikke mange ingredienser, er enkel å lage, men likevel så god, så god!... Les mer

Slik redder du sausen

Når uhellet først er ute er det greit å kunne noen triks. Her får du tipsene som redder sausen.... Les mer

Spiselige blomster

Nå som våren har kommet er det sikkert mange som har begynt å plante ut blomster i bed og urner. Hva med å plante noen du kan bruke i maten? Flere blomster er spiselige og kan live opp en ellers fargeløs rett.... Les mer

Innmat = mye næring

Med unntak av leverpostei brukes innmat i beskjeden grad i det norske kostholdet i disse dager. Innmat er imidlertid en ypperlig kilde til vitaminer, mineraler og antioksidanter, så kanskje vi bør bli flinkere til å dra nytte av disse næringsrike delene av dyret.... Les mer

Side 2 av 41234

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV