De fleste av oss er kanskje vant med å koke rosenkålen, noen koker den i tillegg sønder og sammen slik at den smaker riktig så bittert. Lyst til å prøve en ny og smakfull vri på den sunne grønnsaken?... Les mer

Tenker du på klimaet og ønsker å spise billig og smakfull mat? Sats på å spise mat etter sesong. Da er sjansen for at maten er kortreist, større.... Les mer

,

Spis fisken din

Vitenskapskomiteen for mattrygghet, VKM, har etter oppdrag for mattilsynet gjort en ny nytte- og risikovurdering av å spise fisk. I følge rapporten som ble publisert i dag, er det trygt å være storspiser av fisk til tross for innhold av miljøgifter.... Les mer

,

Middelhavskostholdet bremser aldring

Grønnsaker, frukt og bær, fisk, belgvekster, nøtter og olivenolje og ja, et glass vin til måltidet. Middelhavskostholdet har lenge blitt anbefalt som den optimale løsningen for å bevare hjertehelsen. Nå antyder forskere at kostholdet kan bidra til å forsinke aldringsprosessen også.... Les mer

Krydderurter – minileksikon

I eldre tider ble krydderurter først og fremst brukt som medisin, mens det i dag brukes mest til matlaging. Ferske urter setter en ekstra spiss på måltidet og kan gjøre en hverdagsmiddag om til gourmet på null komma niks. Her får du vite litt om bruksområdene til de mest brukte urteplantene samt noen litt mindre brukte, i alle fall her til lands. ... Les mer

,

Sunn mørk sjokolade

Visste du at kakao er proppfull av antioksidanter og at mørk sjokolade kan være bra for helsa? Spesielt er det flavanolene i kakao som er helsebringende. ... Les mer

Fårikålens dag!

I dag er det fårikålens dag og det må selvfølgelig feires med fårikål!  Fårikål ligger som nr. 1 på vår topp 15 liste, så det er tydelig at denne retten er populær. Ikke er det vanskelig å lage heller, den lager seg faktisk nesten selv. Se oppskrift her.

Hvordan lage klaret smør?

Du har kanskje lagt merke til at smør blir brunt og lett svir seg i panna når du steker på høy varme. Bruker du klaret smør slipper du dette. Klaret smør tåler høy steketemperatur uten at det blir svidd eller harskt.... Les mer

Jippi! Det er soppsesong!

Det er i alle fall lov å håpe på at skogsoppene har begynt å vokse. Soppsesongen i fjor var heller laber på Østlandet og Sørlandet, men god i Nord-Norge, Trønderlag og på Vestlandet.... Les mer

Enkel guide til porsjonsstørrelser

Jeg husker den kriblende følelsen da jeg gikk hjem fra kiosken på lørdagene med et lite hvitt kremmerhus av papir, fylt til randen av smågodt. ... Les mer

Side 3 av 41234

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV