Ny utgave 5 av 55pluss

Her er noen smakebiter fra den nye utgave 5 av 55pluss.  Magasinet er å få kjøpt 8. mai hos over 2.000 forhandlere over hele landet, blant annet i Narvesen, i dagligvarebutikker, på flyplasser, i kiosker og på bensinstasjoner. Eller abonner her og få magasinet tilsendt i posten. Som abonnent kan du også lese magasinet digitalt her på nettsiden og via egen 55pluss App.

100 sider med mye spennende lesestoff i denne utgaven.

Leder og innhold utgave 5

Hovedoppslaget denne gang er Ingrid Bjørnov. Vi er vant til å se henne ved pianoet, kompetent, vakker og slagferdig.  Men det å spille piano er egentlig en forsvarsmekanisme, forteller Ingrid Bjørnov i dette ærlige portrettintervjuet. «Det er det i mye av det jeg gjør. Det viktigste er at man blir venner med utryggheten.»

Sicilia bugner av spennende småbyer. Ett av vårens anbefalte destinasjoner er Catania, byen som er formet og preget av en av verdens mest aktive vulkaner, Etna. Ved foten av Etna ligger vingårder og landsbyer, og noe av Middelhavets mest spennende historie. Bli med på en reise gjennom Catanias matmarked, museer og fisketorg og få nye ideer til sommerens reisemål.

Sammen med sine to melkeglade døtre har kokken Petter besøkt Norges gladeste kuer på Grøndalen gård. Der produseres ferskosten Nyr, en av norske kokkers store favoritter. Bonden kunne fortelle dem en hemmelighet. Den handler om dyrevelferd.

Våren er her og sommeren nærmer seg raskt. Vi anbefaler vin du kan nyte på terrassen .

«Det er malerens plikt å utvide betrakterens sanseområde», sier Irma Salo Jæger, en av våre største samtidskunstnere. 88 år gammel er hun like lett på foten som en geit. Gjennom sine bilder undersøker hun fargen, leter etter duften, lyden og smaken. Rødt er ren og klar, men gul er mest underfundig, kan hun fortelle oss.

Motorama, General Motors ambulerende bilutstillinger, var et begrep på 50-tallet. Her kunne bilinteresserte få et blikk inn i fremtidens bildesign, og sceneshowene kunne ta pusten fra de aller fleste. Bli med på et nostalgisk tilbakeblikk.

På den årlige filosofifestivalen i Kragerø, møtes både fagfilosofer og hverdagsfilosofer, kunstnere og musikere til samtaler og filosofering i fjæresteinene. Da kan det oppstå litt mer undring og litt mindre skråsikkerhet. Vi får alle rikere og mer interessante liv om vi tar oss tid til å reflektere, mener Thomas Hylland Eriksen som bidrar for tiende gang.

Vi anbefaler opplevelser, utstillinger, litteraturfestivaler, sommerspel og bøker du blant annet kan lese med barnebarna.

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar