Nytt magasin for dem som husker sin første LP-plate

Når 55pluss 9. juni lanserer sitt aller første nummer, har vi, når sant skal sies, et 125 år gammelt forbilde. Knapt noe magasin har hatt en større suksess enn The Strand Magazine som da det ble lansert i 1891, hadde en formidabel suksess med sine artikler av “generell interesse”. Som The Strand Magazine legger vi stor vekt på de interessante tekstene samtidig som papir- og trykkvalitet og estetisk profil var svært viktig i utformingen av magasinet. 

55+_Face-book

Med 55pluss lanserer vi et magasin vi selv har savnet i det norske landskapet av gode magasiner. Dette er ikke et smalt fagtidsskrift, ikke et akademisk tidsskrift for den spesielt interesserte, men et magasin for alle oss som ønsker å lese gode artikler og intervjuer innenfor temaer som litteratur, kunst, livsstil, reise, mat og drikke. I 55pluss møter leserne engasjerte og sprudlende tekster skrevet av noen av landets beste skribenter. Til glede for leserne har de fått lov til å skrive om det som interesserer dem mest og bruke sin egen stemme og sitt eget særpreg. Det blir det gode og leseverdige tekster av.

55pluss har knyttet til seg faste skribenter som skriver om kunst, litteratur, teater, musikk, samfunn, livsstil, mat og reiser. Vi henter epoker og personligheter frem fra glemselen, besøker alle Norges fribyer, skriver om spennende personer i inn og utland, om gode reiser og reisemål, og leter oss fram til det beste innenfor norsk mat og det norske kjøkken. I “The Strands” ånd har vi også funnet plass til sudoku og konkurranser.

Olivenøya

Blant skribentene og tekstene i første nummer av 55pluss, møter leserne blant annet: Sherlock Holmes-eksperten Mattias Boström, Bokdama Anette Garpestad, Vidar Kvalshaug som skriver om vinylplater,  Marta Breen som sier nei til å eldes med verdighet, Sindre Hovdenakk om Torolf Elster, flyktningen som ble NRK-sjef, vår redaktør Kristina Quintano i samtale med William Nygaard på besøk hos Norsk PEN, Espen Selmer- Torgersen i samtale med Anders Ribu, han som gjennom sin stemme har latt det norske folk møte så mange bøker og forfattere, Jan-Sverre Syvertsen som skriver om tiden det tar, Kristin Gjerpe som har besøkt Botticelli Reimagined i London, matentusiasten Petter Wahl Sekne som tar oss med inn i den norske ostens historie, vi har besøkt olivenøya Lesvos og fontenenes Roma og Anne Cathrine Wollebæk skriver om sommeren på Côte d’Azur.

Facebook bilde

Vi ønsker at våre lesere både skal nikke gjenkjennende, bli inspirert, få nye ideer og kjenne at tekstene de leser angår dem. Vi vil at våre lesere forteller oss hva de har lyst til å lese mer om. Mest av alt ønsker vi naturligvis at de skal glede seg til neste nummer.

55pluss er til salgs fra 9. juni i Narvesen butikker, på bensinstasjoner og dagligvarebutikker.
Abonner før 1 juli og få det vakre alvekruset fra Wik & Walsøe i gave.

Logo pluss kopp

For mer informasjon og bestilling av abonnement, verv en venn eller gi bort magasinet som gave, se 55pluss.as

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar