SeniorLån ble redningen

Med SeniorLån fra BN Bank har Eva sikret seg økonomisk så hun kan leve livet akkurat slik hun selv ønsker.

– Hadde det ikke vært for seniorlån ville jeg ikke kunnet levd dette livet, eller bodd her. Da hadde jeg måttet reist mindre og funnet meg en mindre leilighet en annen plass, sier hun.

Med lette skritt går Eva hver dag opp og ned trappene til leiligheten sin i fjerde etasje. Hun er sprek og energisk. Samtidig planlegger   hun   for   alderdommen.   Til   daglig   jobber hun som sekretær hos Seniorsaken i Oslo, og har erfart hva som kan skje hvis man ikke planlegger.

–  Man ser en del ting som gjør deg veldig bevisst. En gjenganger er skjebner som kanskje kunne vært annerledes med andre valg tidligere i livet, sier Eva.

LIVSGLEDE

71-åringen nyter å være aktiv og går lange turer i skog og mark med venninnene. Smarttelefonen og nettbrettet ligger på kaffebordet og vitner om at dette er en dame som liker å følge med. Det er også nettbrettet og Facebook som finnes frem når det vises bilder av barnebarna som bor i Storbritannia.

–  Begge døtrene mine bor i utlandet, så hvis jeg vil møte dem jevnlig må jeg regne med reising, forteller hun.

At den nære familien bor så langt unna er en viktig forklaring på hvorfor Eva planlegger  alderdommen.

–  Realiteten er den at jeg må ta vare på meg selv den dagen jeg blir gammel. Uten barn i nærheten er det viktig å bo i en kom- mune hvor man vil få en verdig alderdom og kan føle seg trygg på å få hjelp, om dette skulle være nødvendig, sier Eva.

Nå har hun begynt å se på boligannonser for nabokommunen Bærum. Så langt viser nemlig kommunebarometeret fra 2016 at Oslo ligger 80 plasser bak Bærum når det gjelder eldreomsorg.

VI LEVER LENGRE

Økende levealder og tidligere pensjoneringsmulighet har gitt en ny generasjon seniorer. Man er verken arbeidstaker eller «gammel», og reiser og opplevelser står høyt på ønskelista for mange.

Dessverre sier økonomien ofte stopp. Verdier opparbeidet gjennom et langt liv er låst i bolig og utbetalt pensjon strekker kanskje ikke til på samme måte somtidligere lønnsutbetalinger.

KLARE SEG SELV

Mens mannen levde og var yrkesaktiv, reiste og jobbet ekte- paret mye utenlands. Selv har Eva blant annet jobbet for SAS.

– Jeg elsket å jobbe som flyvertinne, men når mannen min reiste så mye som han gjorde, kunne jeg ikke være så mye borte, forteller 71-åringen.

Som mange andre kvinner av sin generasjon var det hun  som ga opp karriere til fordel for familien. Men å være hjemmeværende og jobbe i utlandet, betydde lite eller ingen pensjons poeng. Det gjør at hun har en forholdsvis beskjeden pensjon i dag.

–   Det handler om livskvalitet, og for meg har seniorlån fra BN Bank vært redningen. Når man kommer opp i en viss alder er det vanskelig å få andre typer lån. Men seniorlån er bare fantastisk, og gir så mange muligheter! Samtidig er man trygg på at man har et sted å bo så lenge man lever, forteller hun videre.

DET BESTE VALGET

Eva nyter å bo slik hun bor nå. Rett bak terrasseleilighetene på Røa i Oslo går turstien opp i marka, og både butikk og kollektivtransport er like om hjørnet. Hun er ikke i tvil om at å ta opp seniorlån i BN Bank var et riktig valg for henne.

–   Jeg kan tenke fremover på alderdommen og vite at den  blir god og trygg. Økonomien er sikret og jeg kan bo der jeg ønsker. For meg har seniorlån i BN Bank vært det beste og eneste riktige valget, avslutter hun.

Les mer om SeniorLån fra BN Bank her

 

 

 

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar