Skift bolig mens du kan det

Vi lever stadig lengre i dette landet og dagens eldre ønsker å leve et aktivt liv. Mange er tidlig ute med å skifte til en bolig som kan oppfylle dette ønsket. Og hvis helsa begynner å svikte, er det smart å gjøre disse valgene i en forholdsvis tidlig fase. Her får du noen gode råd for å komme igang med tankeprosessen.

 

«Tenk igjennom – hvor er du i livet nå, og hva ønsker du deg av alderdommen. Start planleggingen tidlig og gjør gode planlagte valg.»

Gode seniorboliger er sterkt etterspurt, og flere og flere ønsker seg også boliger med felles servicefunksjoner.  Men utviklingen av disse går – som øvrig boligbygging –  for sakte i forhold til etterspørselen, i alle fall i sentrale strøk. Så istedet for å vente på at slike boliger skal utvikles og  bygges, anbefales det å lete etter en god bolig i det vanlige boligmarkedet.

Senior

«For de godt voksne er det ofte ikke det økonomiske som står i veien for å komme i gang med boligjakten, kanskje heller psykologiske faktorer og det fysiske med tanke på all sjauingen.»

For seniorer som sitter på større eneboliger, vil det være smart å orientere seg om hva som finnes i markedet, hva det koster og om det blir penger til overs etter boligbytte. Kanskje vil man kunne nyte godt av ekstra likviditet i en tidlig alderdom når helsa fremdeles er god?

 

Her er noen tips i forhold til å komme i gang med prosessen:

 • Tenk på hvor mange fine stunder du har hatt i din nåværende bolig
 • Tenk på hvor spennende det skal bli å prøve noe nytt
 • Tenk på at barna skal leve sitt eget liv, du trenger ikke å ha barnerommet stående
 • Tenk på at skifte av bolig kan gi deg økonomisk handlingsrom til å hjelpe barna eller nyte livet
 • Tenk på at en tilpasset bolig vil gjøre deg mer selvstendig lengre
 • Følg aktivt med i boligmarkedet, gjerne på nye boligprosjekter og ta gjerne kontakt med meg for gode råd.
 • Vennlig hilsen
  Boligdama
  Trude Larsen
  T: 950 37 330
  e.post: trude.larsen@boligkjopsradgiver.no

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar