Slik fant de tilbake til røttene

Man kan lære mye av andre.   Les hvordan Finn og Sissel tok   utfordringen, kjøpte bolig og flyttet til en annen by i moden alder.

Tors gate bilde 2

Etter mange år i Sørlandets hovedstad ville Sissel og Finn flytte tilbake til sin barndomsby Oslo.  De ønsket å komme nærmere barn og barnebarn, gode venner og alle kulturtilbudene som Oslo har å by på.  De var godt etablert i flott leilighet i Kristiansand og ville bo godt også i Oslo.

Dette forteller de om de største utfordringene i prosessen:

Geografisk avstand og tempoet i bolighandelen
Vi satt i Kristiansand og skulle ut på boligmarkedet igjen etter mange år.  Og dette attpå til i en by 32 mil unna.  Dette var den største utfordringen.  For selv om vi har internett og digitale kanaler er det nødvendig å se boligene og omgivelsene for å vurdere om det er verdt å gå videre i kjøpsprosessen, sier Finn Hall Torgersen.  Og når visningene er på en søndag og i beste fall mandag kveld med påfølgende budrunde neste formiddag sier det seg selv at det er vanskelig for folk som kommer utenbys fra, å komme på skuddhold for de attraktive objektene.

Realitetsorientering og økonomi
Vi ønsket en leilighet på ca 100 m2 på Frogner med god tilgjengelighet. Innenfor vår prisramme ville det det være svært vanskelig å finne en leilighet med heis i øvre etasjer.  Vi bestemte oss derfor, etter råd fra vår rådgiver hos TruDet, for å se på objekter som lå i 1. etasje og som hadde minst mulig innsyn fra gaten.

Pusse opp eller ikke?
Det viste seg vanskelig å finne en bolig som passet våre behov og ønske om planløsning og standard. Leiligheter i tipp topp stand viste seg å være for dyre eller i en stil som vi ikke likte.  En av de første leilighetene som vi fikk besikteg befant seg i Torsgate 3 B.  Den var stor og fin med potensiale, men trengte mye endringer og oppussing for å få den slik vi ville.  Etter prisforhandlinger via megler som ikke førte frem ble denne lagt bort og jakten fortsatte i et par uker til.  Så viste det seg at det oppstod en liten vannskade i leiligheten i Tors gate som gjorde at selger ombestemte seg og vurderte å selge til oss allikevel opplyser Finn.  Dermed var vi på nytt i forhandlingsposisjon og etter besiktigelse av vannskaden med håndverker som vi stolte på, fikk vi ved hjelp av TruDet lagt inn formuleringer i budet som gjorde at selger aksepterte vår opprinnelige pristilbud.
Dermed var leiligheten vår.  På forsommeren 2015 flyttet vi inn og vi stortrives i vår nye tilværelse

Da vi kjøpte leiligheten hadde vi en stor oppussingsjobb foran oss, men kostnader til håndverker var beregnet inn som en del av vår øvre prisramme.  Dette ble gjort FØR budgivning.  På den måten kunne vi ved hjelp av markedsvurderinger fra TruDet, være trygge på at samlet pris for kjøp og oppussing ikke overstiger markedsprisen i området. .

Sissel og Finn har noen klare råd til potensielle boligkjøpere i moden alder:

  • Tenk igjennom dine behov nå og i årene fremover og sett opp en kravspefikasjon
  • Bruk en kjøpsrådgiver som TruDet for å lete opp de riktige kjøpsobjektene tilpasset din økonomiske situasjon, hjelpe deg i forhandlinger og budrunder og sikre dine interesser gjennom hele kjøpsprosessen.
  • Lytt til gode råd om markedet fra rådgiver eller andre som kan og realitetsorienter deg så tidlig som mulig i prosessen.
  • Ikke vær redd for å kjøpe noe som må endres eller tilpasses for dine behov så lenge du har beregnet dette inn i budsjettet og du har håndverkere og rådgivere som du kan stole på.

 

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar