Soppasta med sprøstekt fjellgris og skogssopp

Fjellgris og sopp er en perfekt kombinasjon. Siden fjellgrisen er noe kraftigere i smak enn vanlig svin, passer den utmerket sammen med den fyldige soppsmaken.

Til fire personer trenger du:

Ca 500 gr pasta.
Ca 600 gr ribbe av fjellgris
300 gr blandet sopp
1 stor løk
3 fedd hvitløk
1 bunt persille
1 bunt løpstikke
3 dl Rørosfløte
3 ss hvitvinseddik
100 gr Høvding Sverre (eller en annen god hardost)
Svart pepper
Flaksalt

Kutt fjellgrisen i små terninger på ca 0,5 cm. Ha litt stekeolje i en vidbunnet kjele, og varm dette opp til medium varme. Ha kjøttet oppi. Her skal man smelte vekk fettet så kjøttet blir sprøtt og deilig. Når du ser at terningene begynner å krympe, kan du skru opp varmen noe, men det er viktig å ikke ha så sterk varme at kjøttet brenner seg før det blir sprøtt.

I mellomtiden setter du over en kjele med vann og en klype salt til pastaen, kutter løken i små biter og finhakker hvitløken. Grovhakk ca. en neve hver av løpstikken og persillen. Osten rives, og soppen kuttes i ca fire deler, avhengig av hvor store de er.

Når kjøttet har blitt sprøtt, tar du ut og legger det på litt kjøkkenpapir. Tiden vil variere litt på kjøttet, men du kan regne med ca 20 minutter. Fettet som er igjen i kjelen, spares på og brukes til å steke de andre ingrediensene i.

Når pastavannet koker, har du i pastaen. Vanlig koketid på pasta er ca 8 til 10 minutter, men følg anvisningen på pakken. Når pastaen er al dente, siler du av vannet. Sørg for å få vekk alt vannet ellers vil sausen bli svært tynn.

Ha fettet fra kjelen i en stekepanne. Når stekepannen har blitt god og varm, har du først i soppen. Når den har fått godt med farge, har du i løken og hvitløken og steker videre. Det er viktig å passe på temperaturen her, for blir den for lav, vil grønnsakene bli kokt i stedet for stekt. Smak til med litt nykvernet svart pepper og salt. Når løken har blitt blank, har du i hvitvinseddiken og steker videre i ca 1 minutt. Ha så i fløten og gi det hele et oppkok.

Vend nå pastaen og urtene inn i sausen. Det er viktig at pastaen ikke står for lenge med sausen før det blir spist. Da vil pastaen fortsette å trekke til seg væske og fort bli litt grøtete i konsistensen.

Ved servering har du over osten og kverner over litt ekstra svart pepper.

Tips og triks
Denne retten vil absolutt bli best hvis man bruker skogssopp som steinsopp eller kantarell. Men den vil også bli god dersom man bruker helårssopp som champignon eller aromasopp.

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar