Vurderer du å kjøpe seniorbolig på bruktmarkedet?

Hvor blir de seniorleilighetene som allerede er etablert og som selges på bruktboligmarkedet annonsert?  Og hvilke vurderinger bør du gjøre før du kjøper en slik bolig?

Annonseres som øvrige boliger

Mitt inntrykk er at seniorboliger som oftest annonseres sammen med øvrige brukte boliger på finn.no.  Av annonsen fremgår det at de er klausulert for en viss aldersgrense.  For øvrig er systemet det samme som for øvrig salg.  Selgers og meglers mål er å oppnå høyest mulig salgspris.  Kanskje blir boligen i tillegg annonsert på spesielle portaler som når ut til eldre.  Dersom noen som leser dette  har annen informasjon om dette er jeg takknemlig for innspill.

Vær like nøye eller kanskje enda mer nøye enn ved kjøp av vanlig bolig

Kjøper du en bolig eller leilighet klausulert for eldre i det frie boligmarkedet gjelder de samme regler for omsetning som for vanlige boliger.  Her inngår selgers opplysningsplikt, men også kjøpers undersøkelsesplikt.  I tillegg til at du må undersøke om boligen holder det den lover i forhold til de vanlige forholdene er det viktig å sjekke ut at den virkelig har livsløpsstandard.

Riktig markedspris kan være vanskelig å vurdere  for en seniorbolig.  Klausulen om alder vil normalt dra prisen noe ned, avhengig av etterspørsel og attraktivitet.  Du må derfor være sikker på at du betaler en riktig markedspris.  Selv om du kanskje ønsker å bo i boligen resten av livet kan det alltid oppstå situasjoner som gjør at du vil eller må selge.  Da er det viktig at du har betalt riktig pris i utgangspunktet.

Også vanlige boliger kan tilpasses

Selv om Seniorsaken jobber hardt med å skaffe nye seniorboliger, er utvalget relativt begrenset.  Det kan derfor være like hensiktsmessig å søke etter en tilpasset bolig i det vanlige boligmarkedet.  Boligen behøver ikke å være tilpasset i utgangspunktet, men kreves det tilpasninger må dette regnes inn i budsjettet før man gir bud på boligen.

Det behøver ikke å være så vanskelig

Jeg har nå den glede å jobbe med oppegående eldre på boligjakt.  Vi startet samarbeidet allerede før salg av egen bolig med råd og hjelp i forhold til eventuell oppussing og vurdering av meglers tilbud.  Deretter jobber vi sammen med det som er mitt hovedkonsept – boligkjøpsmegling – eller rådgivning til boligkjøper.
Vi regner med at vi finner mine eldre  kunders drømmebolig er i det vanlige boligmarkedet, men skulle vi komme over en passende seniorbolig er selvsagt også dette aktuelt.

Har du boligspørsmål eller tenker på å skifte bolig, ta kontakt.  Jeg tilbyr seniorpris.

29.01.16
Trude Larsen

T: 950 37330 – epost: tl@boligkjøpsmegling.no

 

 

 

 

 

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar